title
 

 

 
 

 

                                                JADŁOSPIS

 

Poniedziałek, 02.03.2020

Śniadanie

Bułki pszenno-żytnie z masłem, twarogiem na słodko z jogurtem naturalnym i cukrem waniliowym
Herbata malinowa niesłodzona
PRZEKĄSKA: MORELE, RZODKIEWKA

Obiad

Zupa wiejska z zacierką, włoszczyzną i natką pietruszki
Pierś kurczaka panierowana, ziemniaki
Mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem
Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Jabłka
Actimel

Wtorek, 03.03.2020

Śniadanie

Bułka maślana z miodem i słonecznikiem
Kakao naturlane z mlekiem i miodem

PRZEKĄSKA: MARCHEWKA, ORZECHY 

Obiad

Zupa-krem z brokuła z groszkiem ptysiowym
Karczek duszony w sosie pomidorowym, kasza jaglana
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, natką i olejem
Kompot truskawkowy z cukrem

Podwieczorek

Drożdżówka
Mleko

Środa, 04.03.2020

Śniadanie

Bułka graham z pastą z makreli wędzonej, ogórka kiszonego i jajka z jogurtem greckim
Herbata z cytryną i cukrem

Obiad

Grochówka z włoszczyzną i majerankiem
Kluski leniwe z twarogiem, posypane cukrem
Surówka z marchewki i jabłka
Kompot śliwkowy z miodem

Podwieczorek

Banany
Danio

Czwartek, 05.03.2020

Śniadanie

Chleb baltonowski z masłem, pomidorem i szczypiorem
Parówki francuskie z ketchupem
Kawa Inka z mlekiem i miodem

Obiad

Krupnik z włoszczyzną, kaszą jaglaną i koperkiem
Duszone pałki kurczaka, ziemniaki
Surówka z gotowanej marchewki i ogórków kiszonych
Napój z cytryny i miodu

Podwieczorek

Jabłecznik
Jogurt pitny

Piątek, 06.03.2020

Śniadanie

Chleb żytni z masłem, kiełbasą Żarską, tartym ogórkiem, koperkiem
Kawa zbożowa Kujawianka z mlekiem i miodem

Obiad

Zupa z fasolki szparagowej z włoszczyzną
Naleśniki z twarogiem i sosem malinowym
Napar jabłkowy niesłodzony z cynamonem

Podwieczorek

Wafle ryżowe ku-ku
Sok owocowy

 

Poniedziałek, 09.03.2020

Śniadanie

Bułka maślana z plastrem twarogu i miodem
Płatki owsiane na mleku z żurawiną

PRZEKĄSKA: KALAREPA, MORELE

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem, mini marchewką, koperkiem i śmietaną
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
Kompot wieloowocowy z miodem

Podwieczorek

Babka piaskowa
Mleko

Wtorek, 10.03.2020

Śniadanie

Chleb razowy z pasztetem, ogórkiem i sałatą
Kawa Inka z mlekiem i miodem

Obiad

Zupa nylonowa z kaszą manną, włoszczyzną i natką
Duszone schabowe roladki nadziewane jajkiem
Surówka z pomidorów i czerwonej papryki z olejem
Ziemniaki, kompot z agrestu i truskawek z miodem

Podwieczorek

Ciastka z bakaliami
Jogurt pitny

Środa, 11.03.2020

Śniadanie

Bułki pszenno-żytnie z jaj i sera żółtego z jogurtem naturalnym i szczypiorem
Napar z rumianku niesłodzony

Obiad

Zupa jarzynowa z włoszczyzną i śmietaną
Kluski śląskie nadziewane mięsem wieprzowym z warzywami, polane masłem z bułką tartą
Surówka z kapusty czerwonej i jabłek 
Herbata miętowa niesłodzona

Podwieczorek

Jogurt owocowy
Pomarańcze

Czwartek, 12.03.2020

Śniadanie

Chleb Baltonowski z masłem, żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką
Kakao naturalne z mlekiem i miodem

PRZEKĄSKA - RZODKIEWKI, JABŁKA

Obiad

Barszcz czerwony z włoszczyzną i śmietaną
Pierogi Shreka ze szpinakiem i twarogiem
Kompot z mango i wiśni z cukrem

Podwieczorek

Pałki kukurydziane
Sok owocowy

Piątek, 13.03.2020

Śniadanie

Bułka pszenno-żytnia z masłem, kiełbasą szynkową, pomidorem, rzodkiewką
Kawa zbożowa Kujawianka z mlekiem i miodem

Obiad

Zupa kalafiorowa z makaronem i koperkiem
Pulpety rybne z dorsza, ziemniaki
Surówka z kaputy kiszonej, marchewki i jabłka z natką
Napar z malin i mięty

Podwieczorek

Ciasto drożdżowe z owocami
Mleko